Wat als schrijven niet lukt

Rian van Boxtel heeft een ruime ervaring als leerkracht in de onderbouw van het basisonderwijs.


Ze vertelt: Ik kwam door mijn werk regelmatig in contact met kinderen die een onduidelijk handschrift hebben en waar fysiotherapie niet de juiste therapie bleek te zijn.


Het onderwerp interesseerde me en daardoor ben ik me gaan verdiepen in schrijfpedagogiek en wat dit kan betekenen bij schrijfproblemen.


Ik heb verschillende cursussen op dit gebied gevolgd. (o.a. handschriftsignalen, vooronderzoek. Le bon depart en schrijfdans), waardoor ik nu zelf schrijfpedagogische hulp kan bieden aan kinderen.


Zowel de kinderen die ik begeleid als hun ouders zijn enthousiast over de vorderingen die na een aantal consulten zichtbaar zijn. Dat geeft me veel voldoening.


Hallo, ik ben Linda en zit bij Rian op les. Rian doet met mij altijd leuke dingen om te doen zoals:balspelen,skien en schrijfoefeningen. Ik ga er altijd heel graag naar toe en als ik een keertje niet kan, vind ik dat heel erg jammer. Ik kan al veel beter schrijven, dankzij Rian.
Groetjes, Linda

Linda had problemen met de fijne motoriek. Wij zochten contact met Rian en nu na een jaar zijn er diverse dingen ontdekt waar we bij de reguliere onderzoeken (via het Laarhof, kinderarts, school) niet achter waren gekomen. Zoals de werking van de linker- en rechter hersenhelft van Linda en dat ze slechtziend is aan het rechteroog. Door de oefeningen bij Rian gaat het schrijven van Linda met sprongen vooruit.
Moeder van Linda